eikeberget

Logg inn

Logg inn
English 
eikeberget

Logg inn

Logg inn
English 
eikeberget
English 
eikeberget

Kameraovervåking

Har Eikeberget Borettslag overvåking?
Nei, vi har ikke noe overvåking på fellesområde, aktivetshus, garasje osv.
Det er lovpålagt (Personopplysningsloven) for borettslag å opplyse om kameraovervåkning, samt gjeldene område må skiltes.
Dette kan endres om vi ser nødvendighet og sikkerheten for å forebygge hærverk eller innbrudd. Dette er noe som må fattes vedtak på generalforsamling med 2/3-delers flertall.
Om du er usikker, uenig eller ser noe som er mistenkelig? Ta kontakt med oss via styre epost: eikeberget@styretmitt.no

Har jeg som beboer lov å ha kamera: Inne?
Ja, du er dog pliktig til å følge reglene som følger kameraovervåking på privat område.
Du kan ikke filme ut mot nabo eller fellesområde!
Du må følge Personopplysningsloven.

Har jeg som beboer lov å ha kamera: Ute?
Hovedregelen er Nei. Dog, du kan ta kontakt med styre for evt beskrive behov.
Det er strengt forbudt å filme andres eiendom, borettslagets fellesområder eller offentlig sted. Men det er lov å overvåke egen eiendom som privatperson, som egen terrasse, hage og det som er definert som din eiendom. Men en må være obs på å ikke fange opp uvitende privatpersoner, naboens eiendom eller fellesområdene i borettslaget. Slik overvåkning kan være ulovlig og straffbart.
Det er du som privatperson som står ansvarlig for å overholde reglene i loven for overvåkning med kamera.
Så før evt innkjøp/montering av kameraovervåkings utstyr oppfordres du til å ta kontakt med styre får rådgivning. Epost: eikeberget@styretmitt.no

Kan jeg ha kamera i ringeklokken, feks RING, Arlo, SiGN eller lignende?
Du kan "gjøre hva du vil". Men en må fortsatt følge regler og lover. Fellesganger er det vel ikke behov for å bytte låse sylinder, for hoveddøren vil (en så lenge) ha lås. (Og kamera inne i gangen gir lite mening og du har stor sjanse for å hindre fri bevegelse).
Dette (Lås på fellesdøren) kan endres i fremtiden. Borettslaget er ansvarlige for nøkkel og lås-holdet hvis no går galt, men ikke hvis det er endret på, eller tuklet med, utenfor standarden.
Når det er sagt, hvis døren din eller du kan vinkle kamera slik det ikke fanger opp og hindrer folkets rett på fri bevegelse, samt passer på de generelle reglene om kamera overvåking, datalagring osv, vil vil fortsatt oppfordre deg i å ta kontakt med styret på epost: eikeberget@styretmitt.no

Denne artikkelen er inspirert av NBBL podcast som du finner på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=rf1to8nH7dc